Sastojci:

500 g pilećeg filea,

1 gusta supa od gljiva,

3 dl vrhnja za kuhanje,

2 dl mlijeka,

1 pakovanje konzerviranih gljiva,

200 g žutog sira,

so,

biber,

peršun,

1 čehna bijelog luka,

malo crvene paprike.

Priprema:

1. Pileći file izrezati tako da dobijete ne predebele, ali ni pretanke odreske. Posoliti ih i tek lagano popržiti na malo ulja na običnoj ili roštilj tavi. Poredati file u vatrostalnu zdjelu, posuti sjeckanim peršunom, pobiberiti, po želji dodati još malo soli i crvene paprike ili neki začin po želji.
2. File prekriti gljivama pa zaliti umakom koji ste pripremili od vrhnja, mlijeka i guste supe od gljiva. Po vrhu staviti izrendani sir te zapeći pola sata do 40 minuta na 180 stepeni.
3. Uz jelo poslužiti salatu po izboru.