Sastojci:
500 g pilećeg filea,
1 gusta supa od gljiva,
3 dl vrhnja za kuhanje,
2 dl mlijeka,
1 pakovanje konzerviranih gljiva,
200 g žutog sira,
so,
biber,
peršun,
1 čehna bijelog luka,
malo crvene paprike.
Priprema:
1. Pileći file izrezati tako da dobijete ne predebele, ali ni pretanke odreske. Posoliti ih i tek lagano popržiti na malo ulja na običnoj ili roštilj tavi. Poredati file u vatrostalnu zdjelu, posuti sjeckanim peršunom, pobiberiti, po želji dodati još malo soli i crvene paprike ili neki začin po želji.
2. File prekriti gljivama pa zaliti umakom koji ste pripremili od vrhnja, mlijeka i guste supe od gljiva. Po vrhu staviti izrendani sir te zapeći pola sata do 40 minuta na 180 stepeni.
3. Uz jelo poslužiti salatu po izboru.