Sastojci za tijesto: 250 g brašna, 5 kašika hladne vode, 12,5 dkg hladnog maslaca, 1/2 kašičice soli.
Za nadjev: 1 glavica brokule, 250 g graška, 3 jaja, 100 g topivog sira, 150 g svježeg sira, 1 čašica punomasnog kiselog vrhnja, so, biber.
Priprema:
1. Umijesite tijesto i zamotajte ga u foliju te stavite u frižider. Natrgajte listiće brokule pa ih kuhajte u vrelu slanu vodu, ali pazite da ostanu al dente. Na jednaki način skuhajte grašak. U posudi umutite jaja, dodajte svježi sir, vrhnje, posolite, pobiberite.
2. U umak dodajte kuhano povrće i naribani sir. Lagano promiješajte. Uključite rernu na 180 stepeni. Namastite okrugli oblik za pečenje promjera 24 cm. Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup, tako da i stranice budu obložene tijestom. Potom tijesto izbockajte viljuškom pa ulijte nadjev. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok površina ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi u kalupu barem 15 minuta, a potom režite na kriške.