Suhi sastojci:

 

2 čaše brašna,

2 čaše pšeničnog griza,

1 čaša šećera,

1 prašak za pecivo.

 

Mokri voćni dio:

 

900 g višanja,

2 vanilin šećera,

cimet,

1 čaša šećera,

tri četvrtine čaše ulja.

 

Priprema:

 

  1. Prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte griz i šećer. Sve to zajedno kašikom dobro izmiješajte.

 

  1. Višnje izvadite iz zamrzivača i ostaviti ih da se otkrave, nemojte im cijediti sok. Pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmiješajte dobro tako što ćete ih gnječiti rukama da se izmrve i puste još soka.

 

  1. U tepsiju stavite papir za pečenje. Suhu smjesu podijelite na 3 jednaka dijela, a višnje na 2 dijela. Na papir za pečenje prvo sipajte prvi dio suhe smjese, na nju rasporedite pola višanja i dobro ih poravnajte. Zatim po višnjama posipajte ravnomjerno drugi dio suhih sastojaka, pa na njih opet višnje i na kraju završite suhim sastojcima.

 

  1. Sokom od višanja koji je ostao poprskajte lagano odozgo kolač, pospite malo kristal sećera i stavite u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta da se peče. Kad je pita pečena, ostavite je da se malo prohladi.