Sastojci:
2 limuna,
45 g kristal šećera,
3 kašike kristal šećera,
3 grančice svježe nane,
tri četvrtine šolje vode,
225 g maskarpone sira,
225 g rikota sira,
1,5 šolja slatke pavlake,
5 šolja malina,
2 pakiranje piškota.
Priprema:
1. Koristeći spravu za guljenje povrća uklonite koru s 1 limuna i prebacite je u tavu. Odmah narendajte i koru drugog limuna i sačuvajte. Iscijedite 1/4 čaše soka od limuna u šerpu. Dodajte 1/3 šolje šećera, nanu i vodu. Dovesti do ključanja i krčkati minut. Skloniti s vatre, neka se ohladi u potpunosti, a zatim izbaciti koru limuna i nanu.
2. Koristeći električni mikser, umutiti maskarpone, rikotu, preostalu limunovu koru i preostale 3 kašike šećera u velikoj posudi dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte slatku pavlaku. Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
3. Dodajte maline u dobiveni fil i nježno promiješajte da se ne bi raspale.
4. Pleh obložite piškotama, a zatim ih prelijte sokom od limuna. Preko stavite fil pa ponovite postupak s preostalim piškotama i filom.
5. Stavite u frižider da se stegne.