Pripremite brzinsku supu od paradajza čak i ako nemate paradajza

po Vasa Kuharica

Ako vam nedostaje ideja za ručak ili laganu večeru, evo savršene supe. Obogatite je domaćim knedlama.

Sastojci:

mrkva

celer

korijen i list peršuna

pola litre pasiranog paradajza (ili izmiksan svježi paradajz)

začini (so, suho bilje, biber, bijeli luk u prahu) maslinovo ulje

Knedle:

1 jaje

kašičica maslinovog ulja

nekoliko kašika griza ili brašna

malo soli

Priprema:

  1. Prvo napravite knedle tako što ćete pomiješati sve sastojke. Možete im dodati i malo vode. Pazite da vam smjesa ne bude ni pregusta ni prerijetka. Ostavite je sa strane dok pripremate ostalo.
  2. Korijenje povrća (mrkva, celer, peršun) očistite i naribajte pa prodinstajte desetak minuta na malo ulja i vode. Začinite s malo soli i bibera pa na sve dodajte pasirani paradajz.
  3. Kada juha prokuha, kašičicom napravite knedle i lagano ih stavljajte u supu. Dodajte i sitno narezano lišće peršuna i celera.
  4. Kada se knedle dignu na površinu supe, jelo je gotovo.

Preporučujemo