Sastojci:

1,5 kg masnog bravećeg mesa (leđni dio),

1/2 kg jabuka i krušaka,

1/2 kg suhih smokava,

malo sitnog bijelog graha,

cimet u kori,

nekoliko karanfilića,

šećer.

Priprema:

1. Meso izrezati na komadiće i kuhati posebno (meso se ne soli), kao i sve voće i povrće.
2. Jabuke i kruške oguliti, izrezati na kriške i kuhati u zaslađenoj vodi, a kasnije dodati šećer (tako će kriške postati prozirne). Isto tako posebno skuhati smokve uz dodatak malo šećera. Grah također skuhati. Posebno skuhati cimet u kori u vodi, a onda dodati karanfiliće.
3. Kada je meso skuhano, sastaviti ga s voćem i grahom.
4. Jelo preliti sokom u kojem se kuhao cimet pa ostaviti da prokuha i kuha tri minute. Potom ćevap skinuti s ringle, ohladiti i servirati.