Pripremite za ručak: Losos u bijelom sosu

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 debela odreska lososa,

1/2 kašičice soli,

1/2 kašičice bibera,

50 g kokosovog brašna,

2 kašike ulja.

Za preljev:

2 jaja,

200 ml slatkog vrhnja,

1 kašičica vegete pikant,

1 kašičica crvene paprike u prahu,

1 kašika peršuna,

150 g mocarele.

Priprema:

1. Odreske lososa posoliti i pobiberiti s jedne i druge strane. Kokosovo brašno usitniti u električnoj sjeckalici. Pripremljene odreske lososa uvaljati u kokosovo brašno.
2. Odreske popeći u široj tavi na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, a potom staviti u vatrostalnu posudu.
3. Jaja umutiti s vrhnjem, vegetom pikant i paprikom u prahu. Dodati nasjeckani peršun.
4. Mješavinom preliti losos, a po površini rasporediti mocarelu narezanu na kriške. Peći u rerni zagrijanoj na 210 stepeni 15-20 minuta.

Preporučujemo