Sastojci:
200 g riže,
700 ml mlijeka,
150 g šećera,
4 jaja,
6 kašika otopljenog maslaca,
2 kesice vanilin šećera,
50 g suhog grožđa,
2 kisele jabuke,
2 kruške,
1/2 kašičice sode bikarbone,
malo cimeta.
Priprema:
1. U vruće mlijeko sipajte rižu pa kuhajte. Pred kraj sipajte šećer, a po potrebi dolijte još malo mlijeka. Kada se skuha ostavite rižu da se potpuno ohladi.
2. U ohlađenu rižu umješajte žumanca, vanilin šećer, sodu bikarbonu, maslac.
3. Na kraju dodajte ulupan snijeg od bjelanaca.
4. Kalup za kuglof premažite maslacem, sipajte u njega pola smjese, preko poredajte jabuke i kruške sječene na listiće, pospite suhim grožđem, cimetom.
5. Preko sipajte drugu polovinu smjese.
6. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.
7. Ostavite da se prohladi pa sjecite i poslužite.