Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Probajte nešto drugačije: Zapečeni karfiol s tri vrste sira

po Vasa Kuharica 20/12/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Osim karfiola ovako možete pripremiti i brokulu, ali prije toga je skuhajte na pari

Sastojci:

2 kašike putera

3 šoljice mlijeka

2 kašike pšeničnog brašna

180 g gauda punomasnog sira

180 g kozijeg sira

pola šoljice parmezana

so

svježe mljeveni biber

1 karfiol

peršun

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni. Sipajte mlijeko u lonac i ostavite da prokuha. Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno i ostavite na vatri minutu. Polako dodajte mlijeko, pojačajte vatru do kraja i kuhajte od tri do četiri minute uz miješanje tako da se smjesa zgusne.
  2. Kad u tavu dodate brašno, pripazite da ne potamni. Stoga sve vrijeme miješajte, ali ne duže od minut prije nego što dodate mlijeko.
  3. Maknite s vatre pa dodajte rendanu gaudu, pola kozijeg sira i pola parmezana. Začinite solju i biberom te promiješajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte još toplog mlijeka.
  4. Pomiješajte smjesu sa sirom i karfiolom pa sve stavite u vatrostalnu posudu. Zatim pospite ostatkom parmezana i kozijeg sira. Pecite oko 50 minuta. Pospite peršunom.

Preporučujemo

Tacosi s piletinom, limetom i korijanderom

04/07/2022

Light tjestenina

04/07/2022

Piletina u umaku od limuna

03/07/2022

Mesne okruglice na bambusovom štapiću

01/07/2022

Brusketi s feta-sirom

30/06/2022

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh