Sastojci:
1 pile,
100 g mladog luka,
100 g mrkve,
100 g svježe crvene paprike,
50 ml ulja,
1 kašika suhog začina,
300 g mljevenih pilećih prsa,
malo soli,
1 kašičica origana.
Priprema:
1. Mladi luk, mrkvu i svježu papriku operite i narežite na tanke rezance. Povrće ispržite na 2-3 kašike ulja i ohladite. Pomiješajte sa mljevenom piletinom, dodajte origano, začin i ovom smjesom napunite pile.
2. Pile isjecite duž kičme, pažljivo izvadite sve kosti osim bataka. Meso od krila uvucite.Tako otkošteno pile malo posolite spolja i iznutra. Pripremljeni nadjev rasporedite po površini pileta, a zatim kuhinjskim koncem zatvorite otvor.
3. Pile prelijte preostalim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180-200 stepeni oko 45 minuta. Tokom pečenja pile zalijevajte toplom vodom..