Sastojci: 

16 listova tijesta za lazanje,

so,

2 kašike ulja,

700 g hokaido tikve,

2 kašike maslaca,

100 ml povrtnog temeljca,

50 ml bijelog vina,

biber,

prstohvat čilija,

muškatni oraščić,

100 g kozijeg sira,

75 g lješnika,

1 grančica kadulje.

Priprema: 

1. Listove za lazanje skuhati u slanoj vodi sa 2 kašike ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadite te jednu pored druge poslažite na pladanj.
2. Propržite tikvu na maslacu. Zatim sipajte temeljac i vino te začinite solju, biberom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavite da krčka oko osam minuta. Razmrvite sir.
3. Poslažite slojevito na četiri vatrostalna tanjira listove lazanja, tikvu, lješnik i sir dva puta jedno za drugim. Završite s listom tijesta za lazanje i kaduljom.
4. Peći oko 15 minuta na 150 stepeni.