Sastojci:
75 g maslaca + za namastiti,
50 g maslaca od kikirikija,
1 jaje,
25 g kakao praha,
50 g višenamjenskog brašna,
100 g šećera,
nekoliko kašika marmelade.
Priprema:
- Stavite maslac i maslac od kikirikija u zdjelu koja može u mikrovalnu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 30 sekundi da se otopi. Izvadite iz mikrovalne i dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, zatim dodajte jaje i promiješajte da se spoji.
- Namastite okruglu posudu za pečenje koja može u mikrovalnu i obložite je papirom za pečenje. Dodajte mješavinu maslaca. Prosijte i pomiješajte kakao, brašno i šećer te lagano umiješajte u smjesu maslaca da se formira gusta, ljepljiva smjesa.
- Kašikom napravite rupe na vrhu smjese za brauni i svaku od njih napunite marmeladom. Postavite mikrovalnu na visoku temperaturu i pecite od tri do četiri minute pa ostavite da se ohladi 15 minuta prije jela.