Sastojci:
6 komada „Ovako“ pilećih svježih karabataka
so
biber
ulje za prženje
glazura:
60 ml pilećeg temeljca
50 g meda
2 kašike smeđeg šećera
4 kašike senfa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika Tabasco sosa
1 kašika svježeg peršuna
½ kašike chili sjemenki
Priprema:
Meso posoliti i pobiberiti sa svih strana. Blago pouljiti veću i dublju tavu, pa karabatke poredati na stranu na kojoj je kožica. Pržiti ih dok kožica fino ne porumeni, a onda okrenuti na drugu stranu i pržiti dok meso ne bude gotovo.
U šerpi zagrijte pileći temeljac, a u posebnoj zdjeli pomiješajte med, smeđi šećer, senf, jabukovo sirće, tabasco, te sitno nasjeckan svježi peršun i chili sjemenke, pa sve umiješajte u temeljac. Sve zagrijavajte na laganoj vatri, neprestano miješajući dok glazura ne postane gusta poput meda.
Tada dodajte ispržene batake i lagano krčkajte još desetak minuta. Piletinu poslužite uz krompir pire.