Proljeće na stolu: Rižoto s tikvicama i puretinom

po Vaša Kuharica

Sastojci:

250 g purećeg filea,

250 g riže,

300 g tikvica,

100 g mladog luka,

100 g crvene paprike,

2 kokošja temeljca za jela,

50 g maslaca,

20 g sira ribanca,

so, biber,

1 kašičica bijelog luka u granulama,

svježi peršun.

Priprema:

  1. Pureći file narežite na kockice, malo posolite, pobiberite i ostavite da odstoji dok narežete povrće.
  2. Mladi luk narežite na komadiće, papriku i tikvice na kockice.
  3. Temeljac za podlijevanje pripremite tako da u litru kipuće vode dodate povrtni temeljac i otopite ga.
  4. Na pola količine maslaca popržite puretinu, zatim dodajte papriku, mladi luk pa tikvice. Sve zajedno kratko popecite, dodajte rižu pa podlijevajući temeljcem nastavite kuhati na laganoj vatri.
  5. Dodajte bijeli luk u granulama i po potrebi posolite. Kad je riža al dente, maknite s vatre, dodajte ostatak maslaca, naribani sir i nasjeckani peršun.

 

Preporučujemo