Sastojci:
3 bjelanceta,
300 g šećera,
1 vrećica vanilin šećera,
malo limunovog soka,
300 g mljevenih oraha,
naribana korica 1 limuna.
Priprema:
- U neumućene bjelance dodajte šećer i vanilin šećer pa miksajte dok ne dobijete vrlo čvrstu smjesu. Potom polagano dodavajte sok od limuna, usput probajući jer smjesa ne smije biti prekisela. Odvojite pola smjese pa joj dodajte mljevene orahe i naribanu koricu limuna. Miješajte kuhačom dok ne dobijete tijesto. Podijelite ga na dva dijela.
- Podlogu dobro pobrašnite, a isto tako i dlanove, jer je tijesto vrlo ljepljivo, pa od tijesta oblikujte dva dugačka valjka. Potom svaki valjak (koji je opet pobrašnjen) istanjite do željene dužine kolačića. Na tijesto ravnomjerno nanesite čvrsti snijeg.
- Oštrim nožem, koji nakon svakog rezanja umočite u vodu, režite prutiće i slažite ih na pleh obložen papirom, koji prethodno premažite maslacem pa pobrašnite. Uključite rernu na 100 stepeni i u nju stavite pleh, pa sušite štangice dok snijeg ne postane čvrst. Pazite da ne požute, odnosno moraju ostati bijele.