Puding od čokolade za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

Pola l mlijeka,

3 kašike šećera,

2 kašike škrobnog brašna,

3 kašike kakaa (ili naribane čokolade),

2 kašike maslaca,

po želji bademi, orasi, grožđice, kokos.

Priprema:

1. Od pola l mlijeka odvojiti 6 kašika i pomiješati s brašnom i šećerom (da nema grudvica).

2. Ostatak mlijeka staviti kuhati pa u mlako mlijeko dodati smjesu od šećera i brašna i kakao. Smjesu kuhati na vrlo laganoj vatri dok ne zgusne. Tada umiješati maslac i dobro promiješati. Kuhati još kratko (uz stalno miješanje).

3. Nakon toga u puding možemo dodati bademe, orahe, grožđice, kokos ili željenu kombinaciju. Kako bismo dobili hranjiviju i zdraviju verziju u puding možemo umiješati zobene pahuljice, jogurt ili svježe voće.

Preporučujemo