Prizovite blagdanski duh ranije uz klasični punč od jaja.
Možete napraviti i bezalkoholnu verziju, no u tom slučaju morat ćete ga popiti tokom tog dana. Punč s burbonom ili rumom može u staklenoj posudi u frižideru stajati čak do sedam dana, ovisno o količini alkoholnog pića.
Sastojci:
6 jaja
150 g šećera
500 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
150 ml burbona/ruma
muškatni oraščić
Priprema:
1. Razdvojite žumanca od bjelanaca. Žumanca izmiksajte sa šećerom.
2. Mlijeko i vrhnje zagrijte na laganoj vatri, a zatim ih umiješajte u smjesu žumanaca i šećera. Kuhajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane gušća.
3. Dodajte burbon ili rum. Pustite da se smjesa ohladi i nakon toga stavite u frižider na barem sat vremena. Prije serviranja izmiksajte preostala bjelanca i pomiješajte s napravljenom smjesom. Poslužite u staklenim čašama i naribajte na vrh muškatni oraščić ili cimet.