Sastojci: 3 komada pilećih prsa, 50 g suhog mesa, 1 kuhano jaje, 100 g paštete, 100 g salame, 1 labla, 5 krompira, 100 ml mlijeka, peršun, ulje, so, vegeta, biber.
Priprema:
1. Pileće meso zasjeći po dužini, izlupati i posoliti. Lablu izdrobiti na komadiće i potopiti u mlijeku pa, kad upije, ocijediti od viška mlijeka i staviti u posebnu posudu.
2. Dodati paštetu, sitno sjeckano suho meso i salamu, sitno sjeckano kuhano jaje, peršun, so i biber i sve dobro sjediniti. Ovom smjesom filovati piletinu i uviti u rolat.
3. Pričvrstiti čačkalicama i staviti u nauljenu tepsiju. Oprane i oguljene krompire isjeći na komade i dodati u tepsiju. Naliti sa oko 250 ml vode i povegetiti. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni.