Punjene lignje

po Vasa kuharica

Sastojci:

Oko 70 dag lignji i krakova,

6 čehni bijelog luka,

1 velika kašika sjeckanog svježeg vlasca,

3-4 velike kašike prezle,

25 dag mozzarelle,

malo ulja,

so po potrebi.
Priprema:

  1. Bijeli luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na ulju. Čim zamiriši, dodajte sjeckane krakove od lignji. Popržite i ohladite malo. Dodajte prezlu, sjeckani vlasac i začine po želji…
  2. U svaku lignju stavite jednu kuglicu mozzarelle pa onda malo punjenja od krakova i mrvica. Zatvorite čačkalicom. Punjene lignje poredati u lim obložen pek-papirom.
  3. Staviti u zagrijanu pećnicu. Peći ih na 200 stepeni dok ne dobiju lijepu koricu.
  4. Poslužiti uz pržene krompiriće.

Preporučujemo