Sastojci: 150 g glatkog brašna, so, 2 jaja, 150 ml mlijeka, 150 ml gazirane mineralne vode, svežanj timijana, 2 kašike ulja. Za fil: 150 g crvenog luka, 400 g tikvica, 150 g goude, 1 kašika maslaca, 100 g vrhnja, 3 kašike pasiranog paradajza, so i biber, 1 kašičica ljute paprike, 2 kašike maslaca.
Priprema:
1. Pomiješati brašno, so, jaja, mlijeko i mineralnu vodu te ostaviti da smjesa odstoji pola sata. Timijan oprati i otkinuti listiće.
2. Crveni luk oguliti i sitno nasjeckati. Tikvicu oprati, očistiti te sa sirom narezati kocke.
3. U šerpi zagrijati maslac te crveni luk popržiti da bude slatkast. Dodati narezanu tikvicu i popržiti. Uliti vrhnje te skuhati gustu kremu. Začiniti pasiranim paradajzom, paprikom, posoliti i pobiberiti.
4. Tijesto promiješati i dodati timijan. U tavi zagrijati ulje i ispeći 4 palačinke.
5. Rernu zagrijati na 220 stepeni. Posudu za pečenje premazati maslacem. Palačinke staviti na dasku. Narezane tikvice izmiješati s pola kocki sira i razdijeliti ih na palačinke.
6. Palačinke zarolati i poredati jednu do druge u posudu za pečenje. Posuti ostatkom sira i peći u rerni 20 – 25 minuta na 200 stepeni.