Sastojci: 8 paprika, 350 g mljevene teletine, 350 g mljevene junetine, 1 kašika nasjeckanog luka, 3 čehna bijelog luka, 1 kašika nasjeckanog peršina, 1 kašičica mljevene paprike, pola kašičice bibera, so, 1 jaje, 2 kašike začina, 100 g riže, 4 kašike ulja, 400 ml pasate, 1 list celera, 1-2 kašičice gustina, 300 ml vode.
Priprema:
- Paprikama odrežite kapice i izdubite ih. Paprike operite i ocijedite.
- Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte luk, nasjeckani bijeli luk, peršun, crvenu papriku u prahu, biver, so, jaje, začin i rižu. Mesnu smjesu dobro izmiješajte i njome nafilujte pripremljene paprike.
- Paprike kratko popecite na zagrijanom ulju sa svih strana, dodajte passatu, list celera, malo začina, vode prema potrebi i kuhajte na laganoj vatri oko 50 minuta.
- Pred kraj kuhanja umiješajte gustin razmućen u malo vode.