Punjene paprike na drugačiji način

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g svježeg kravljeg sira,

100 g gorgonzole,

4 mesnate crvene paprike,

jaje,

mješavina začina,

2 kašike maslinovog ulja,

so.

Priprema:

1. Cijele paprike prokuhajte oko pet minuta u blago posoljenoj vodi te odmah ohladite hladnom vodom. Prerežite ih po dužini, očistite od sjemenki i žilica.

2. Mikserom dobro izmiješajte svježi kravlji sir s jajetom, gorgonzolom narezanom na kockice i mješavinom začina.

3. Rasporedite sir u polovine paprika i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.

4. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni otprilike 20 minuta.

Posluživanje: Paprike možete poslužiti kao predjelo ili prilog.

Savjet: Manje paprike cijele punite sirnim nadjevom, a zatim pecite.

 

Preporučujemo