Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Punjene teleće šnicle za ručak

po Vasa kuharica 05/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 4 velike teleće šnicle, 200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir), 200 g starog kajmaka, 200 g suhog mesa, 1 šolja brašna, 1 šolja prezle, 3 jajeta, 1 šolja ulja, so, biber.

Priprema:

1. Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.

2. Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.

3. Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.

4. Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.

5. Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

Kajmakmesosir

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh