Sastojci: 4 tikvice, 1 šoljica nasjeckanih šampinjona, 1/2 šoljice nasjeckanog luka, 1 čehno bijelog luka, 1/2 šoljice naribane mrkve, 1 šoljica kuhane i nasjeckane piletine, 1/2 šoljice naribanog sira, 1/2 šoljice prezle, 1 kašika svježe nasjeckanog timijana, 1 kašičica soli, 1/4 kašičica bibera, 1 kašika maslinovog ulja.
Priprema:
1. Ugrijte rernu na 250 stepeni. Prepolovite tikvice i izdubite ih. Posolite i pobiberite tikvice te ih posložite u uljem premazanu vatrostalnu ili običnu posudu.
2. Izmiješajte smjesu koju ste izdubili iz tikvica sa šampinjonima, lukom, bijelim lukom i mrkvom te prodinstajte na laganoj vatri 2 do 3 minute. Nakon što se povrće prodinstalo dodajte prethodno skuhanu piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte svježe nasjeckani timijan. Kako bi se bolje povezalo, dodajte prezlu.
3. Smjesom napunite tikvice i stavite u rernuu. Pecite oko 30 do 40 minuta. Pred kraj dodajte naribani sir i pustite još koju minutu da se fino rastopi po tikvicama.