Sastojci: 2 velika narančasta batata, ispečena i ohlađena, 65 g naribane gaude, 15 g sušenih rajčica, 4 velika jaja, 1 kašika mlijeka, 1 kašika dimljene slatke paprike u prahu, so i biber po želji, šaka svježih listića špinata.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190 stepeni Celzija.
2. Prepolovite po dužini pečeni i ohlađeni batat. Pažljivo uklonite sredinu ploda kašikom. Uz rub svakog krompira trebalo bi ostati barem oko centimetar ploda kako bi uspješno mogli završiti recept i zapeći ostale sastojke.
3. Stavite polovice krompira na lim za pečenje.
4. U svaku polovicu pravilno rasporedite nasjeckane sušene rajčice, polovicu naribanog sira i listiće špinata.
5. U zdjeli istucite jaja, mlijeko, dimljenu papriku, so i biber te smjesu pažljivo ulijte u četiri polovice batata.