Punjeni krompir za gurmane

po Senan Dervisevic

Evo prijedloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet. Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati.

Potrebno je: 

3 veća krompira, 

200 gr roštiljske kobasice, 

100 gr suve slanine, 

200 gr mljevenog mesa, 

1 praziluk, 

1 crvena paprika, 

so, biber, začin, 

kašika kisele pavlake, 

kašika majoneza, 

malo senfa, 

2 čehna bijelog luka, 

rendanog kačkavalja, 

ulje

Priprema:

Na malo ulja propržiti suvu slaninu sjeckanu i sječenu, na krugove kobasicu, dodati ml,eveno meso i praziluk kao i zelenu papriku. Sve to dinstati dok tečnost ne ispari. Zatim dodati so, biber, začin i čehno bijelog luka.

Pavlaku, kačkavalj, majonez, senf i jedan čen bijelog luka dobro izmiješati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno desetak minuta da lakše možete da ga izdubite, a i kraće će se peći.

Puniti ga nadjevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni C oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mješavine pavlake, majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lijepo porumeni.

Ovako pečen krompir je pravi delikates.