Evo prijedloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet. Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati.
Potrebno je:
3 veća krompira,
200 gr roštiljske kobasice,
100 gr suve slanine,
200 gr mljevenog mesa,
1 praziluk,
1 crvena paprika,
so, biber, začin,
kašika kisele pavlake,
kašika majoneza,
malo senfa,
2 čehna bijelog luka,
rendanog kačkavalja,
ulje
Priprema:
Na malo ulja propržiti suvu slaninu sjeckanu i sječenu, na krugove kobasicu, dodati ml,eveno meso i praziluk kao i zelenu papriku. Sve to dinstati dok tečnost ne ispari. Zatim dodati so, biber, začin i čehno bijelog luka.
Pavlaku, kačkavalj, majonez, senf i jedan čen bijelog luka dobro izmiješati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno desetak minuta da lakše možete da ga izdubite, a i kraće će se peći.
Puniti ga nadjevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni C oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mješavine pavlake, majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lijepo porumeni.
Ovako pečen krompir je pravi delikates.