Punjeni patlidžan: Ručak koji niko neće htjeti da preskoči!

po Senan Dervisevic

Zdrave namirnice za preukusan ručak bez mesa!

Sastojci: 

1 glavica crnog luka, 

1 jaje, 

4 čehna bijelog luka, 

 4 plava patlidžana, 

1 crveni paradajz, 

1 manja mrkva, 

 ulje, so peršunov list, biber, 

1 zelena paprika (može ljuta), 

suhi začin, 

narendan kačkavalj.

Uputstvo: Izmiješati crni luk sjeckan, mrkvu jedan oljušten i seckan paradajz i sjeckanu papriku. Dodati soli, izgnječen bijeli luk, suhoga začina, sitno sjeckanog peršunovog lista, biber. Jaje izmiješati sa pavlakom pa i to dodati.

Plavi patlidžan presjeći na pola po dužini izdubiti pa i to usitniti nožem na kocke pa dodati u fil. Sve to izjednačiti i puniti patlidžan.

Odozgo se može narendati kačkavalj i posuti susam. 

Peći na 200 stepeni 30-40 minuta. 

Ovako spremljen patlidžan je stvarno fantastičanog ukusa i pravi je specijalitet kojim možete oduševiti svoju porodicu i prijatelje.