Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Punjeni šampinjoni

po Vasa kuharica 22/04/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

 

12 cijelih šampinjona,

2 čehna bijelog luka,

150 g krem sira,

3 kašike sitno ribanog parmezana,

so, biber, ulje.

 

Priprema:

 

  1. Gljive očistite i maknite stabljike pa ih nasjeckajte. Zagrijte ulje, dodajte bijeli luk i sjeckane stabljike gljiva. Dinstajte dok ne omekšaju.

 

  1. Ohladite pa umiješajte krem sir, dio parmezana, so i biber. Pomoću kašičice napunite gljive i pospite ih ostatkom parmezana.

 

  1. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni ili dok gljive ne omekšaju.
bijeli lukkrem siršampinjoni

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh