Tijesto:
400 g brašna,
1 jaje,
200 ml toplog mlijeka,
1 kesica suhog kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
70 g maslaca.
Punjenje:
1 glavica luka,
350 g mlijevenog mesa,
250 ml pirea od paradajza,
50 g kukuruza,
1 kašičica mlijevene crvene paprike,
origano,
začin,
crni biber, so,
4-5 kašika ulja.
Priprema:
- U posudi za miješanje sjediniti polovine brašna, šećera, soli i kvasca. Zatim dodati toplo mlijeko i omekšani maslac. Mijesiti postepeno dodajući preostalo brašno, sve dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Prekriti ga i ostaviti da se duplira.
- Luk sitno isjeckati i popržiti ga na 4-5 kašika ulja, pa mu dodati i mljeveno meso. Kad se meso proprži, dodati sos od paradajza i začine. Tek kad ispari višak tečnosti, dodati i kukuruze.
- Naraslo tijesto razviti na debljinu od oko pola cm i čašom prečnika od 8 cm vaditi krugove koje ćete puniti kašičicom fila. Krajeve malo saviti i zatvoriti kao loptice te ih redati u nauljeni pleh. Premazati ih jajetom i posuti susamom.
- Peći na 200 stepeni dok ne porumene.