Tijesto:

400 g brašna,

1 jaje,

200 ml toplog mlijeka,

1 kesica suhog kvasca,

1 kašičica šećera,

1 kašičica soli,

70 g maslaca.

Punjenje:

1 glavica luka,

350 g mlijevenog mesa,

250 ml pirea od paradajza,

50 g kukuruza,

1 kašičica mlijevene crvene paprike,

origano,

začin,

crni biber, so,

4-5 kašika ulja.

Priprema:

  1. U posudi za miješanje sjediniti polovine brašna, šećera, soli i kvasca. Zatim dodati toplo mlijeko i omekšani maslac. Mijesiti postepeno dodajući preostalo brašno, sve dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Prekriti ga i ostaviti da se duplira.
  1. Luk sitno isjeckati i popržiti ga na 4-5 kašika ulja, pa mu dodati i mljeveno meso. Kad se meso proprži, dodati sos od paradajza i začine. Tek kad ispari višak tečnosti, dodati i kukuruze.
  2. Naraslo tijesto razviti na debljinu od oko pola cm i čašom prečnika od 8 cm vaditi krugove koje ćete puniti kašičicom fila. Krajeve malo saviti i zatvoriti kao loptice te ih redati u nauljeni pleh. Premazati ih jajetom i posuti susamom.
  3. Peći na 200 stepeni dok ne porumene.