Sastojci: Za odreske:
500 g tanko narezanog purećeg filea,
2 kašike vegete,
2 kašike ulja.
Za prilog od povrća:
200 g mlade brokule,
200 g zelenih mahuna,
200 g mrkve.
Za umak:
2 kašike maslaca od kikirikija,
1 kašičica umaka od soje,
3 kašike vode,
1/2 kašičice naribanog đumbira,
1 kašika limunovog soka,
150 ml vrhnja za kuhanje,
60 g neslanog kikirikija,
1/2 kašičice bibera, so.
Priprema:
1. Pureći file posuti vegetom. Popeći ga na zagrijanom ulju s obje strane, podliti vodom i dinstati dok meso ne omekša.
2. Povrće skuhati u posoljenoj vodi.
3. Maslacu od kikirikija dodati umak od soje, vodu, đumbir, limunov sok i zagrijati uz miješanje. Dodati vrhnje, zdrobljeni kikiriki, biber te posoliti po potrebi.