Sastojci za tijesto:
250 glatkog brašna,
120 g maslaca,
1 jaje,
1 kašika kiselog vrhnja,
malo soli.
Fil:
4 jaja,
200 g vrhnja za kuhanje,
50 ml mlijeka,
150 g mladog sira,
2-3 mlada luka, nasjeckana na kolutiće,
malo muškatnog oraščića,
prstohvat soli,
svježe mljeveni biber.
Priprema:
- Pomiješajte sastojke za tijesto. Tijesto umijesite rukom, kratko ohladite i prstima utabajte u kalup. Dok pripremate fil, tijesto držite u frižideru.
- Umutite jaja i dodajte im vrhnje za kuhanje, so i biber te mlijeko. Umiješajte sir i mladi luk. Tijesto stavite u zagrijanu rernu na pet minuta. Fil potom izlijte na tijesto i pecite oko pola sata na 180 stepeni, dok se smjesa ne zapeče, a tijesto ne poprimi zlatnu boju.