Sastojci za biskvit: 1/2 šolje mljevenih badema, 1/2 šolje kokos ljuskica, 5-6 natopljenih hurmi smiksanih u pire.
Krema: 2/3 šolje natopljenih indijskih orašćića, 1 šolja kokos ljuskica, 350 ml kokosovog mlijeka, 1/3 šolje rastopljenog kokosovog ulja, 1/3 šolje meda.
Priprema:
1. Za pripremu torte koristite manji kalup, onaj od 18 cm.
2. Sve sastojke za biskvit zajedno pomiješajte u zdjeli. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Na papir ravnomjerno rasporedite smjesu za biskvit i stavite ga u frižider.
3. U blenderu na velikoj brzini pomiješajte natopljene indijske oraščiće i kokos mlijeko, dodajte ljuskice kokosa i med te promiješajte. Na kraju dodajte kokosovo ulje i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
4. Smjesu ravnomjerno nanesite na koru, te je prije posluživanja na nekoliko sati stavite u zamrzivač da se stisne.