Ranch – parmezan pileća prsa

po Vasa kuharica

Sastojci:

Pileća prsa (4 komada),

šolja prezli,

četvrtina šolje parmezana,

kašičica soli,

pola kašičice bibera,

pola kašičice bijelog luka u prahu,

šolja ranch dresinga (pripremite ga od obranog mlijeka, bijelog luka, luka, soli, vlasca, peršuna i kopra),

četvrtina šolje rastopljenog maslaca.

Priprema:

1. Rernu postavite na 200 stepeni.

2. U plitkoj posudi pomiješajte suhe krušne mrvice s parmezanom, začinskom soli, biberom i bijelim lukom u prahu.

3. Umočite piletinu u dresing s obje strane

4. Piletinu stavite u smjesu od prezli s parmezanom

5. Stavite piletinu u namašćeni pleh Rastopljeni maslac namažite po piletini

6. Pecite nepokriveno 30 do 35 minuta dok piletina ne omekša.

 

Preporučujemo