Sastojci: 250 g brašna, 1 jaje, 4 žumanjka, 1 čajna kašika soli.
Za punjenje: 100 g gorgonzole, 100 g tvrdog kravljeg sira, 5 crnih maslina, 50 g rukole, 6 kašika maslinovog ulja, sir za posipanje (parmezan u komadu)
Priprema:
1. Od brašna, jaja, žumanjaka i soli zamijesite tijesto. Budući da mu ne dodajete vodu, mijesite ga oko 20 minuta kako bi postalo glatko. Zatim ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider na sat vremena.
2. Potom ga izvadite i podijelite na dva dijela. Svaki dio tanko razvaljajte. Pomoću kružnog nožića za tijesto režite pravougaonike.
3. Za nadjev naribajte gorgonzolu i kravlji sir, dodajte sitno sjeckane masline i usitnjenu rukolu. Smjesu ujednačite. Po jednu kašičicu nadjeva stavite na svaki pravougaonik, rubove premažite vodom, preklopite i nožićem izrežite kvadratiće pazeći da ne dirnete nadjev kako ne bi kasnije iscurio van.
4. Kuhajte u ključaloj slanoj vodi 3 minute. Zatim ih ocijedite, složite na tanjire, prelijte maslinovim uljem i pospite krupno ribanim parmezanom.