Recept dana: Rastopljena čokolada u neodoljivim kolačićima

po Senan Dervisevic

Američki kolačić sa mrvicama tamne čokolade, kao stvoren je za ljubitelje malo jačih ukusa.

Sastojci: dva jaja, 5 kašika mlijeka, 100g šećera, 125g putera, 200g gorke čokolade za kuhanje, 5 punih kašika kakaa, 250g brašna, 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Bjelanca umutiti, pa dodati žumanca, zatim staviti šećer i dodati mlijeko. Isjeći puter na kriške pa dodavati krišku putera i brašno naizmjenično, dok tijesto ne postane gusto. Dodati kakao. Čokoladu isjeckati na kockice i parčiće i ubaciti u tijesto. Varjačom umutiti.

Rernu zagrijte na 200C da se ugrije. Na pleh staviti folju za pečenje i na nju redati dio po dio tijesta sa supenom kašikom sa razmakom od 3 cm. Kolačići se peku oko 13 minuta. Probodite tijesto kašičicom, ako na njoj ne ostane tijesto, kolačići su spremni.

Hladni su sjajni, ali topli su božanstveni. Poslužite ih sa mlijekom i uživajte!