Sastojci:
2 kriške suhog mesa,
pola vezice majčine dušice, maslinovo ulje,
2 kg nasjeckane prase,
so,
biber,
800 g pečenog purećeg mesa natrganog na komade,
2 kašike brašna,
1 l povrtne supe,
2 kašike vrhnja,
500 g lisnatog tijesta,
12 pečenih kestena,
2 listića kadulje,
umućeno jaje.
Priprema:
1. Popržiti listiće majčine dušice i suho meso. Dodati maslinovo ulje i nastaviti pržiti. Potom dodati prasu i pržiti tri minute. Smanjiti temperaturu i ostaviti 30 minuta na vatri. Svakih pet do deset minuta promiješati. Nakon toga umiješati pureće meso, brašno, supu i vrhnje. Promiješati pa smjesu sipati u vatrostalnu posudu, posuti kestenima i kaduljom.
2. Razvaljati tijesto i njim prekriti fil.
3. Umutiti jaje pa premazati tijesto. Pitu peći 35-40 minuta na 180 stepeni.