Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Recept za čokoladno srce

po Vasa kuharica 10/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 130 g maslaca, 250 ml vode, 200 g šećera, 20 g kakaa u prahu, pola kašičice sode bikarbone, 2 jaja, 200 g brašna
Priprema:
1. Sve sastojke, osim jaja i brašna, stavite u posudu na srednju temperaturu, miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a kad smjesa prokuha, maknite je s vatre i ohladite.
2. Dodajte umućena jaja i brašno pa sve dobro izmiksajte.
2. Izlijte smjesu u kalup u obliku srca i pecite oko 30 minuta (ovisno o pećnici) na 170 stepeni, ali pazite da se ne prepeče jer će izgubiti na sočnosti.

JajamaslacŠećervoda

Preporučujemo

Čokoladna mousse torta

26/05/2022

Rol pita s cimetom

24/05/2022

Štrudla sa džemom

19/05/2022

Čokoladne snježne kapice

18/05/2022

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh