Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Recept za gibanicu

po Vasa kuharica 05/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 500 g kora za pitu, 400 g mladog sira, 100 g feta sira, 150 ml kisele vode, 150 ml ulja, 5 jaja, 2 kašike milerama, 1 kašičica praška za pecivo.

Priprema:

1. Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.

2. Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.

3. Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.

4. Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.

5. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

Kisela vodakoresir

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh