Osvježite prve dane avgusta preukusnom poslasticom koju je tako lako napraviti da vam pri izradi mogu i djeca pomoći.
Ovaj recept kreirala je slavna britanska kuharica Lorraine Pascale za čitatelje Telegrapha, a možete ga ukrasiti tamnom čokoladom, bobičastim voćem, raznim preljevima, komadima keksića, bijelom čokoladom…
Još jedan plus – za izradu ove odlične torte nije vam potrebna pećnica!
Sastojci:
Za bazu:
300 grama čokoladnih Digestive keksa, zdrobljenih u mrvice
60 grama maslaca, rastopljenog i ohlađenog na sobnu temperaturu
Za cheesecake smjesu:
4 puta 180 grama vašeg omiljenog punomasnog sirnog namaza (Lorraine koristi Philadelphiju)
100 grama šećera u prahu
50 grama bijele čokolade
Postupak:
1. Obložite kalup papirom za pečenje
2. U zdjeli dobro pomiješajte maslac i smrvljene kekse i smjesu ravnomjerno utisnite na dno kalupa
3. Ubacite kalup sa smjesom od maslaca i keksa u hladnjak na pola sata i nastavite s poslom
4. Ubacite sir i šećer u prahu u zdjelu i pažljivo izmiješajte
5. Rastopite bijelu čokoladu na pari i polako dodajte u smjesu šećera i sira. Nikako nemojte svu čokoladu izliti na sir odjednom, imajte strpljenja. Miješajte dok smjesa ne bude kompaktna i kremasta.
6. Prelijte preko baze od keksa i izravnajte površinu pa vratite u hladnjak na sat vremena
7. Ukrasite po želji, odlijepite papir s torte, izravnajte smjesu i poslužite!