Recept za najjednostavniji cheesecake s bijelom čokoladom ikad

po Senan Dervisevic

Osvježite prve dane avgusta preukusnom poslasticom koju je tako lako napraviti da vam pri izradi mogu i djeca pomoći.

Ovaj recept kreirala je slavna britanska kuharica Lorraine Pascale za čitatelje Telegrapha, a možete ga ukrasiti tamnom čokoladom, bobičastim voćem, raznim preljevima, komadima keksića, bijelom čokoladom…

Još jedan plus – za izradu ove odlične torte nije vam potrebna pećnica!

Sastojci:

Za bazu:

300 grama čokoladnih Digestive keksa, zdrobljenih u mrvice

60 grama maslaca, rastopljenog i ohlađenog na sobnu temperaturu

Za cheesecake smjesu:

4 puta 180 grama vašeg omiljenog punomasnog sirnog namaza (Lorraine koristi Philadelphiju)

100 grama šećera u prahu

50 grama bijele čokolade

Postupak:

1. Obložite kalup papirom za pečenje

2. U zdjeli dobro pomiješajte maslac i smrvljene kekse i smjesu ravnomjerno utisnite na dno kalupa

3. Ubacite kalup sa smjesom od maslaca i keksa u hladnjak na pola sata i nastavite s poslom

4. Ubacite sir i šećer u prahu u zdjelu i pažljivo izmiješajte

5. Rastopite bijelu čokoladu na pari i polako dodajte u smjesu šećera i sira. Nikako nemojte svu čokoladu izliti na sir odjednom, imajte strpljenja. Miješajte dok smjesa ne bude kompaktna i kremasta.

6. Prelijte preko baze od keksa i izravnajte površinu pa vratite u hladnjak na sat vremena

7. Ukrasite po želji, odlijepite papir s torte, izravnajte smjesu i poslužite!