Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Jelo idealno za ručak: Recept za teleće filete u kori pečene jabuke

po Vasa kuharica 01/02/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 150 g nakiselih jabuka, 1 limun, 1 svežanj svježeg peršuna, 2 kašike mljevenih badema, 1 kašičica cimeta, 50 g putera, 1 kg telećih fileta, mješavina začina, 300 ml vode, 1 juneća kocka za supu, 2 kašike grožđica, 1 kašika slatkog vrhnja i pavlaka.

Priprema:

1. Za koru pečene jabuke: jabuke oprati, oguliti, odstraniti sredinu i isjeckati na kockice. Sa sokom od pola limuna pokapati. Peršun oprati, posušiti i sitno nasjeckati. Pomiješati s kockicama jabuke, bademima i cimetom. Dobro izmiješati s puterom.

2. Teleći file oprati, posušiti i dobro začiniti mješavinom začina. Zagrijati ulje u posudi za pečenje (koju kasnije stavljate u rernu) i pržiti filete sa svih strana dok dobro ne porumene.

3. Rasporediti koru pečene jabuke po filetu i ubaciti u rernu 45 minuta na 200 stepeni. Izvaditi posudu iz rerne, filetu prebaciti u alu foliju, umotati i ostaviti da stoji.

4. U međuvremenu nasuti vodu u posudu iz koje je izvađen filet, dodati kocku i grožđice. Dodati slatko vrhnje i pavlaku.

5. Izvaditi filete iz folije i servirati sa sosom. Uz to najbolje ide uz razne priloge od krompira.

 

Limunmesovoda

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh