Riba na meniju: Brancin pečen u rerni

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 komada brancina,

1/2 veze kopra,

1/2 veze peršuna,

1 limun,

maslinovo ulje,

so i biber,

1 dl bijelog vina.

Priprema: 

1. Napravite marinadu od sjeckane kopra, peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte so i biber po želji. Napravite zareze na ribi i dobro utrljajte marinadu.

2. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun s kojeg ste skinuli koru isjecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prijanjajućom providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se marinira najmanje dva sata.

3. Pred pečenje dodajte vino i pecite u zagrijanoj rerni oko 25-30 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

Preporučujemo