Sastojci:
4 brancina (količinu ribe prilagodite broju ukućana),
500 g cherry paradajza,
ruzmarin,
peršun,
limun,
bijeli luk,
so,
bijelo vino,
svježi bosiljak,
timijan.
Priprema:
Očišćenu ribu posolite te je zarežite na dva mjesta po sredini. Limun izrežite na tanje kriške, bijeli luk ostavite u cijelim, oguljenim režnjevima, a peršunov list nemojte sjeckati.
- U svaku ribu stavite grančicu peršuna, tanku krišku limuna te cijeli bijeli luk. U mjesta koja ste zarezali stavite po grančicu ruzmarina.
- Na komad aluminijske folije stavite komad papira za pečenje i na njega položite ribu. Stavite oko ribe paradajz, pospite začinima, pokapajte sve maslinovim uljem, a ribu i s malo bijelog vina.
- Zamotajte ribu i zavrnite krajeve kao bombonu da sokovi ne cure vani. Položite riblje zamotuljke u posudu za pečenje i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 stepeni.