Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Riba pečena u foliji za ručak

po Vasa kuharica 05/01/2021
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

800 g pastrmke,

1 vezica peršuna,

1 vezica kopra,

grančica ruzmarina,

ulje,

so i biber,

limun,

2 kašičice začinskog bilja.

Priprema:

1. Ribu očistite, operite i narežite na odreske težine od skoro 200 g.
2. Posolite ih, pobiberite, pokapajte limunom i pospite začinskim biljem. Stavite ih na foliju koju ste premazali maslinovim uljem.
3. Odozgo obilno pospite nasjeckanim peršunom i koprom, a na svaki odrezak stavite krišku limuna i ruzmarin.
4. Nakon toga zamotajte foliju, položite u pleh i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stepeni te pecite oko pola sata.

biberLimunriba

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh