Riba pohovana u pivskom tijestu

po Vasa Kuharica

Odaberite ribu po želji i od nje napravite jednostavan obrok koji će se sigurno svidjeti članovima porodice koji čak i nisu ljubitelji ribe. Koju god ribu odabrali, važno je da ona bude svježa.

Smjesa za pohovanje:

Napravite smjesu kakva se priprema za palačinke (brašno, jaje, so i malo šećera), ali umjesto mlijeka koristite svijetlo pivo. Smjesa mora biti malo gušća od one za palačinke kako bi se dobro prilijepila za ribu.

Priprema:

  1. Ribu očistite, posušite papirnom maramicom, posolite i pokapajte limunovim sokom.
  2. Na tavu stavite ulje za prženje te pustite da se jako zagrije.
  3. Svaki komad ribe umočite u smjesu za pohovanje te stavite na tavu. Smanjite vatru. Pecite svaku stranu oko 3 minute.
  4. Izvadite ih na salvete kako bi se upio višak ulja.
  5. Servirajte uz prilog po želji.

Preporučujemo