Sastojci:
2 konzerve tunjevine od po 400 ml,
3 bjelanca,
4 izmrvljena slana krekera,
1/2 crvene paprike,
pola glavice luka,
malo mljevenog lovorovog lista,
1 kašika peršuna,
so, biber,
1 kašika putera.
Za tartar umak:
1 šolja majoneze,
1/3 šolje nasjeckanih ili naribanih kiselih krastavčića,
3 kašike sitno nasjeckanog luka,
1 kašika vode iz kiselih krastavaca,
sok jednog manjeg limuna,
pola kašičice kopra,
prstohvat kajenske paprike,
so, biber.
Priprema:
- Za pljeskavice sve sastojke izmiješajte tako da se svi sastojci sjedine. Oblikujte ih vlažnim rukama i pecite na tavi u kojoj ste zagrijali malo putera. Pljeskavice pecite s obje strane dok ne poprime zlatnu boju.
- Da biste napravili tartar jednostavno dobro izmiješajte sve sastojke, začnite po ukusu i poslužite uz tople pljeskavice.