Sastojci:
2 prase – bijeli i svijetlozeleni dio,
10 šolja pileće supe,
4 kriške suhog mesa,
2,5 šolje riže,
1 šolja suhog bijelog vina,
3/4 smrznutog graška,
1/2 šolje ribanog parmezana,
1 do 2 kašičice svježeg soka od limuna,
so,
mljeveni biber.
Priprema:
1. Prepolovite prasu i dobro je operite. Osušite i narežite na tanke kriške. U tavu stavite suho meso i miješajte dok se lagano ne zapeče, a na to zatim dodajte prasu i dinstajte dok ne omekša, barem pet minuta.
2. Tome dodajte rižu i vino te miješajte dok vino ne ispari, oko dvije minute. Na rižu stavite jednu šolju pileće supe i ponavljajte postupak sve dok se riža ne skuha, dok ne bude kremasta.
3. Pred kraj u sve to stavite grašak. Na kraju, pospite parmezanom i ostavite u zatvorenoj tavi barem dvije minute. Dodajte limunov sok, so i bivber te pospite još jednom parmezanom.