Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Rižoto od špinata

po Vasa kuharica 29/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 15 g maslaca, 85 g smeđe riže, 1 luk – sitno narezan, 225 ml vruće juhe od povrća, 15 g grubo nasjeckanih oraha, 500 g špinata – opranog i nasjeckanog, 15 g naribanog parmezana, svježe mljevena morska so i crni biber, kriške paradajza.

Priprema:

1. Maslac stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i kuhajte na visokoj temperaturi 1 minutu.

2. Dodajte rižu i narezani luk. Promiješajte i 2 minute stavite u mikrovalnu pećnicu na visoku temperaturu.

3. Dodajte vruću supu, djelomično pokrijte i kuhajte na visokoj temperaturi oko 30 – 35 minuta ili dok riža ne omekša.

4. Umiješajte orahe i špinat, te nastavite kuhati još 5 minuta.

5. Umiješajte sir i začinite prema ukusu prije serviranja. Ukrasite kriškama paradajza i poslužite.

Prijedlog za serviranje: Poslužite uz miješanu salatu i hljeb s bijelim lukom.

 

povrćeRižašpinat

Preporučujemo

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Mesna štruca

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh