Rižoto s lososom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci: 

2 fileta lososa,

1 šolja riže,

1 konzerva pelata,

1 glavica luka,

100 ml temeljca,

100 ml vina,

50 g maslaca,

2 čehna bijelog luka,

3 kašike maslinovog ulja,

10 maslina,

1 kašika kapara,

korijander,

kopar,

so,

biber.
Priprema: 
1. Luk kratko dinstajte. Dodajte masline narezane na kolutiće. Ubacite pelat pa usitnite. Dodajte bijeli luk, kapare i rižu. Dinstajte kratko, a zatim dodajte vina. Pustite da alkohol ispari pa postepeno dodajte temeljac.
2. Kada riža upije sav temeljac, dodajte vodu. Začinite. Na malo maslinovog ulja ispecite file lososa. Narežite ga na komadiće pa ubacite u rižoto. Dodajte maslac te sjeckani korijander i kopar.

Preporučujemo