Rižoto s prženim kozicama

po Vasa kuharica

Sastojci:

300 g riže,

16 repova zaleđenih kozica,

1,5 l povrtnog temeljca,

2 dl suhog bijelog vina,

1,5 kašika maslaca,

3 kašike maslinovog ulja,

2 čehna bijelog luka,

2 kašike limunovog soka,

1 kašika lišća peršuna.

Priprema:

1. Repove kozica marinirajte u maslinovom ulju, soku limuna i bijelom luku.

2. U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta. Zatim dodajte vino i miješajte dalje dok riža ne upije, a zatim je podlijevajte temeljcem i povremeno miješajte.

3. Kozice kratko popržite. Kad je riža al dente, maknite je s vatre, umiješajte maslac i poklopite na nekoliko minuta. Dodajte pečene kozice i pospite peršinom.

 

Preporučujemo