Sastojci:
200 g puretine,
200 g riže,
mrkva,
glavica crnog luka,
kocka kokošije supe,
10 maslina,
maslinovo ulje,
so, biber,
pola veze peršuna,
50 g putera,
30 g parmezana.
Priprema:
- Na maslinovom ulju propržite crni luk, dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu mrkvu i puretinu isjeckanu na kockice, koju ste prethodno začinili s malo soli i bibera. Nakon nekoliko minuta, dodajte rižu i pržite minutu-dvije. Zalijte vodom i dinstajte. Dodajte kocku kokošije supe.
- Kuhajte oko 15-20 minuta uz stalno miješanje i dodavanje vode po potrebi. Kada je riža kuhana, sipajte isjeckane masline, promiješajte i vratite na vatru još dvije minute uz stalno miješanje, da bi masline omekšale. Ugasite vatru i dodajte kocku maslaca. Pospite sjeckanim peršunom i parmezanom.