Sastojci:

200 g puretine,

200 g riže,

mrkva,

glavica crnog luka,

kocka kokošije supe,

10 maslina,

maslinovo ulje,

so, biber,

pola veze peršuna,

50 g putera,

30 g parmezana.

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju propržite crni luk, dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu mrkvu i puretinu isjeckanu na kockice, koju ste prethodno začinili s malo soli i bibera. Nakon nekoliko minuta, dodajte rižu i pržite minutu-dvije. Zalijte vodom i dinstajte. Dodajte kocku kokošije supe.
  2. Kuhajte oko 15-20 minuta uz stalno miješanje i dodavanje vode po potrebi. Kada je riža kuhana, sipajte isjeckane masline, promiješajte i vratite na vatru još dvije minute uz stalno miješanje, da bi masline omekšale. Ugasite vatru i dodajte kocku maslaca. Pospite sjeckanim peršunom i parmezanom.